Könyvajánló

Gondoltam a sok júniusi kedvcsináló közé bedobok egy könyvajánlót...
Margaret Mitchell: Elfújta a szél című könyvét.

A történet az 1860-as évek Amerikájában játszódik, kezdete megegyezik az Észak és Dél között kipattanó polgárháború kezdetével. A főhős, vagy mondjuk inkább főhősnőnek Scarlett O'Hara, a messzemenően szép, de ugyan annyira hiú leányzó. Aki körül a férfiak, úgy donganak, mint a méhek a virág körül. Természetesen, ez tetszik a lány jellemének, de az ő szíve csak is Ashley Willkes-ért dobog. De nagy csalódás éri mikor a hőn áhított ifjú, mást vesz feleségül, méghozzá Melanie-t. Scarlett a csalódástól elvakultan feleségül megy egy számára teljesen jelentéktelen emberhez. Melanie fiú testvéréhez, és ezzel még ő sem tudja milyen komoly kapcsolatot is lesz kénytelen a későbbiekben vállalni a lánnyal szemben.

Az eközben kirobbant háború, melynek célja az Északiak által rabszolgasorsban tartott négerek felszabadítása. Teljesen megváltozik minden. Az álom amiben eddig az Északiak éltek egy-kettőre rémállómmá válik. A déliek egyre jobban előretörnek, míg végül minden odavesz, ami Scarlett életében fontos volt. Édesanyja, édesapja és még az annyira szeretett földjét is majdnem elveszíti, Tarát. Egy maradt neki az: erő, hogy átvészelje ezeket az éveket.

Ezekben a zavaros időben tűnik fel egy utazó, Buttler kapitány, aki mint egy harmadik szál jelenik meg és lassan kialakul kettejük között valami közjáték... Innentől kezdve a történet arról szól, hogy a lány miként epekedik oly nagyon Ashley iránt és végül, hogy hasít bele az igazság fájdalma...


Ehhez tartozik még egy film is, mely igaz, hogy régi, 1939-es, de érdemes megnézni. A főszerepben Vivien Leight, mint Scarlett O'Hara kisasszony.


Aki úgy érzi akar egy élethű és izgalmas, de szerelemtől egyáltalán nem mentes írást olvasni, csak ajánlani tudom. :)


Az első képen a magyarnyelvű könyv borítója, a második képen maga az írónő látható.


Megjegyzések

  1. Olvastam és a filmet is láttam:-) Midkettőt csak ajánlani tudom! :-)

    VálaszTörlés
  2. Én csak a filmet láttam de nagyon tetszett!
    Egyedül az óesliktől készültem ki benne, nagyon viccesen adta elő Scarlett:D

    VálaszTörlés
  3. fúú imádom ezt a könyvet! van még egy tök jó könyv, hasonló stílusban, csak ajánlani tudom! nem tudom, ismeritek-e, a címe: A szétfeszített fűző Susanna Kubelkától

    VálaszTörlés
  4. Nem ismerjük a könyvet, de ha van kedved írhatsz róla egy kis ajánlót szívesen kiteszem, természetesen a neveddel együtt:)

    VálaszTörlés
  5. Persze, nagyon szívesen! De hova küldhetem?

    VálaszTörlés
  6. Várom szeretettel az írásod erre a mail címre:
    korhu.ruha@gmail.com

    A nicknevedet írjam alá, vagy a "rendeset"? :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések