Receptek, ötletek a piknikre 1.

Lassan érdemes kigondolni milyen ételeket, italokat vigyünk magunkkal a piknikre.
Összegyűjtöttem pár szempontot, ami segíthet a "belépő" elkészítéséhez.

- Mivel nagyon meleg lesz, ezért a könnyen olvadó és romló ennivalókat inkább mellőzzük, hacsak nincs valakinek kedve hűtőtáskát cipelni, bár ennek kicsi az esélye:)

- Ne hozz túl sok ételt, mert a maradékot sajnos ki kellene dobni.

- Öntetes, szószos saláta nem ajánlott, mivel a meleg miatt fonnyadtak lesznek a zöldségek és nem lesznek túl finomak.
Helyette javasoltak a szendvicskrémek, amit könnyen kenyérre/zsömlére lehet kenni.

- A gyümölcs jól jöhet, de csak is olyat érdemes elpakolni, ami bírja a meleget és az utazást. Jó ha van egy doboz amiben elzárhatjuk, mert a darazsak is szeretik:)

- Érdemes mindent rögtön fogyasztható állapotban elkészíteni, mert így kevesebb dolgot kell magaddal cipelni és kisebb a ruhaösszekenés esélye is.

- Lehet hozni kekszet, chips-et is, csak számolj vele, hogy utána mindenki nagyon szomjas lesz és mivel nem zárt helyre megyünk kicsit nehezebben oldható meg a mosdó használata.
(Olyan helyet választunk majd, aminek a közelében van étterem szóval emiatt ne aggódjatok:))

- A legkényesebb kérdés az innivaló. Szerintem az a legegyszerűbb, ha azt mindenki magának hozza csavaros palackban, így biztosan nem fogjuk véletlenül kiönteni. (Ami szintén fontos szempont, ha a darazsakra gondolunk:)

- A bolti, és a házi csemegék egyaránt jók, de ha van rá lehetőséged és kedved, inkább te készítsd el az ételt, hiszen amit magunk készítünk mindig sokkal finomabb:)

A következő részben írok pár könnyen elkészíthető tartós ételt, ha esetleg nincs ötleted, de van kedved házi finomságot hozni.
Akinek van ilyen receptje és szeretné megosztani a többiekkel, szívesen várom, a korhu.ruha@gmail.com-ra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések