Empire turbán készítéseAz előző bejegyzésben említettem, hogy lehet turbánt is csinálni.
Kevésbé ismert fejdísz, de könnyen elkészíthető és nagyon látványos.Előszeretettel ajánlom azoknak, akik szeretik a különleges dolgokat.

1. Vágj ki 2 db kb. 15 centi széles csíkot.
2. Hajtsd félbe őket, majd varrd össze, így lesz 2 db 7 centis hurkád.

3. Ha akarod kitömheted, de nem muszáj.

4. Kezd el őket összecsavarni, mintha kötelet csinálnál. Végül tedd a fejedre, nézd meg mekkora a kényelmes méret, ha pont jó, akkor varrd össze, ha sok akkor vágd le a maradék anyagot.

5. Az összevarrás helyére tehetsz virágot, brosst, tollakat.

Megjegyzések

 1. Szia!

  Rettenetesen örülök, hogy rátaláltam a blogodra! (egyébként a fűzősfórumban találtam) Jómagam is imádom a régi korok világát és jó érzés látni, hogy vannak még rajtam kívül más hasonló gondolkodású emberek! Találtam egy külföldi oldalt (www.viona-art.com), ahol láttam, hogy rendeznek korabeli piknikeket. Bennem is felvetődött az ötlet, hogy kishazánkban miért is nincs ilyen!? Aztán láttam, hogy mégis csak felmerült az ötlet valakiben. :)) Szívesen részt vennék rajta én is, csak sajna én elég messze lakom, ill nincs korhű ruhám (kivétel egy házilag gyártott fűző), ettől függetlenül szeretném tartani a kapcsolatot a velem hasonló gondolkodású emberekkel! Igyekszem minél többet látogatni a blogodra! Üdvözlettel: killerqueen

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  Én is örülök, hogy ránk találtál, mindig öröm az új tagok felbukkanása:)
  Ismerem én is a Viona art-ot nagyon klassz oldal, az ihlet onnan (is) jött.

  Ha ez esetleg segít,nálam át tudsz öltözni és lepakolni a cuccaid a találkozó erejéig. Van egy kölcsönözhető rózsaszín ruha is, ha érdekel és tetszik, akkor már lenne ruhád is:)

  Remélem egyszer majd a találkozón is összefutunk:)

  Üdv:
  Sisi

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szívesen benne lennék az ötletben, de a találkozó nekem sajnos elég kétséges. Hétvégente tanfolyamra járok, hétköznap meg dolgozok. Aztán az anyagiak is elég szűkösek :((( De mint említettem is volt, nagyon szeretném veletek tartani a kapcsolatot, mert a későbbiek folyamán mindenképp szeretnék részt venni rajta!
  Szió!

  killerqueen

  VálaszTörlés
 4. Szia!

  Hát sok sikert és kitartást, szükséged is lesz rá, hogy bírd az iramot.
  A találkozók egyelőre nullköltségesek, igyekszünk olyan programot szervezni, ami ingyenes, szóval emiatt nem kell, hogy aggódj:))
  Remélem mihamarabb találkozunk!:)

  VálaszTörlés
 5. Kedves Sisi!

  Megoldható, hogy felvegyük vhogy a kapcsolatot? Mert én nagybátyám révén elég sok autós ill buszos veterántalálkozóra szoktam járni, akinek van is egy saját kezűleg felújított Ikarus55-se. Szerintem klassz lenne, ha egy ilyen veterántalálkozóra is eljönnétek beöltözve! :))

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  Itt a publikus emailem:
  korhu.ruha@gmail.com

  Tényleg mókás lenne, akár mehetnénk 50'es évek ruháiban is:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések