Kedvcsináló a következő találkozóra

1. rész Empire ruhák
(1700as évek vége és az 1800as évek eleje)

A francia forradalom után a divat jelentősen megváltozott.
A fűző, az abroncs és a paróka helyett a lenge mell alatti ruhákat részesítették előnyben. Sokszor "meztelen divatnak" is nevezik, mert a ruhák nem eltakarják a női testet, hanem inkább sejtelmesen megmutatják.

Ismét előtérbe kerül az antik kultúra, az öltözetek szabása hasonló lesz. Kedvelt anyag a muszlin, batiszt és a pamut.
A ruhákat díszítheti bordűr, vagy selyemöv.

A frizura egyszerű, vagy hátul kontyba kötötték a hajukat vagy begöndörítették. Népszerűek voltak a tollakkal vagy virágokkal díszített főkötők is.
(Érdekesség: Akkoriban ruha súlya alig haladta meg a fél kilogrammot, emiatt a nők gyakran szenvedtek petefészek gyulladásban.)





A férfiak fehér batisztinget hordtak, aminek a gallérját felgyűrték és többször körbetekerték egy vékony sállal. Széles gallérú kabátot és szűk nadrágot hordtak.





Ez a bejegyzés nem részletes, csak egy rövid, tömör összefoglalás, aki mélyebben el szeretne merülni a témában, kattintson ide.

Megjegyzések

  1. Petefészekgyuszi nem hangzik valami jól,ami a férfiakat illeti a szűk naci sem épp lehetett egészséges ,elnyomta a heréket ami gondolom kihatott a későbbi fogamzó képességükre.Azért kíváncsi lennék ,hogy a divat akkoriban mennyire hatott ki a szaporodásra.Másrészről a csaj rucik elég vágyfokozó ,antik mivolta beindította a másik nem vérkeringését,ez meg kontra az előbbi elméletemre :-D

    VálaszTörlés
  2. Tényleg elég szexi ruhák voltak, főleg, hogy alsóruhát se nagyon húztak, a bugyogót meg hírből sem ismerték:DD

    A pasi ruhák biztosan ezért voltak szűkek:D De ciki lehetett ha beindult az uraság, mert a hölgy totál áttetsző ruhában jelent meg előtte:)

    VálaszTörlés
  3. elzsibbadt a duplagumósbatyúja mi, X-D,á már én is janeausztinesedek,szerintem a köv talira 2 ruciba is belebújaok 2ww krankenschwester + egy mályva színű empire cuccba

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések