Receptek, ötletek a piknikre 2.

Ételek személyre szabva:)

Klasszikusoknak:

Ha imádod a nagyi főztjét, szeretsz biztosra menni és kedveled az örök dolgokat akkor a sajtos rúd a te recepted.

Sós rudak (családunk receptje)

28 dkg finom liszt
1 margarin
1 kupa tejföl (kicsi)

só ízlés szerint (kb. fél evőkanál az ideáli nálunk)

Összegyúrjuk egy éjszakára a hűtőben tartjuk, utána ujjnyi vastag rudakat formázunk, aminek a tetejére sajtot, szezámmagot esetleg köményt szórunk, majd előre melegített sütőben szép pirosra sütjük.



Kreatívkodóknak:
Ha nincs olyan ruhád amit ne alakítottál volna át ötször, a hobbiboltokban már messziről integet az eladó, illetve a leglehetetlenebb helyzetekben is ki tudsz találni valamit, akkor neked mindenképpen a szendvics való. Itt aztán kiélheted a kreativitásod, hiszen a szendvicsek bárhogyan elkészíthetők, édesen sósan, csak fantázia kell hozzá. - és az neked bőven van, ezért nem szúrhatom ki a szemed egyetlenegy recepttel. Neked egy egész csokor jár:D







Hagyományőrzőknek:

Te vagy az, aki mindig megnézi, hogy az általa vásárolt termék hol készült... Szereted a történelmet és foglalkoztat a saját kultúrád. Mi mást is készíthetnél mint egy ízletes, erdélyi padlizsánkrémet.

Erdélyi padlizsánkrém

4 db közepes méretű padlizsán
2 fej vöröshagyma
1-1/5 dl hidegen sajtolt olaj
só, bors ízlés szerint
A padlizsánokat megmossuk, áttörölgetjük, majd meggrillezzük. Az erdélyiek, amikor nagyobb mennyiséget készítenek, nyílt láng felett, rácsra téve megsütik minden oldalukat. Otthon vagy a tűzhelyre tegyünk fóliát, és azon süssük meg, vagy a sütőben a rácsra téve grillezzük meg őket. A padlizsán héja el fog feketedni, de ez ne rémisszen meg, mert a belsejének meg kell puhulni. A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét. Közben vágjuk a hagymás darabokra, és az olajon dinszteljük meg. Ha készen van a padlizsán, húzzuk le a héját. A belső részt a dinsztelt hagymával, és a fűszerekkel turmixoljuk össze.

Kis tálban könnyen szállítható, felkarikázott bagettekkel kínálandó.




Avantgárdoknak:

Szeretsz feltűnést kelteni, megbotránkoztatni és az árral szemben úszni. Igazi újító vagy, te biztosan mást akarsz csinálni mint a többiek. Ezért neked egy extrém de könnyen elkészíthető süteményt választottam.
Zebratorta

5 tojássárgája 250 g porcukor 375 g liszt 1 csomag vaníliás cukor 125 ml langyos víz 250 ml étolaj 1 cs sütőpor 5 tojásfehérje 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, és az egyik feléhez szitálom a 2 evőkanál kakaót. Sütőpapírral kibélelt tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Nem mellé! Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta. Ha így csinálod, szép szabályos lesz a minta! A sütési idő hőlégkeveréses sütőben 160°C foknál kb. 50 percig tart. A kihűlt sütemény tetejére lehet egy vékony cukormázat kenni, 150 g átszitált porcukor, 3 evőkanál citromlé, és 3-4 evőkanál víz keverékéből.



Fittnesz bajnok

Szeretsz sportolni és az egészséges dolgokért egyenesen odavagy. Te még akkor is futsz a villamos után ha látod, hogy eléred. Mi más is illene hozzád, mint egy finom, könnyű nyári saláta.

Gyümölcssaláta

2 banán
2 kivi
1 ananászkonzerv
2 alma
1 fürt szőlő
2 őszibarack
2 narancs
2 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé

A gyümölcsöket fel kell darabolni, majd hozzáadni a mézet és a citromlevet.

Remélem mindannyian találtatok magatoknak receptet:)
Továbbra is várom a ti ötleteiteket is!
Írjatok bátran!
korhu.ruha@gmail.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések