Filmajánló

Ha szereted a kosztümös filmeket és szeretnél egy kicsit ráhangolódni a következő találkozóra akkor irány a téka, popcorn előkészítve és indulhat a mozizás:)


Büszkeség és Balítélet

Jane Austen híres regényét 2 féle verzióban is feldolgozták, nekem személy szerint a hosszabb BBC által készített sorozat tetszett. Sokkal jobban elmerül a részletekben és a szereplők is szimpatikusabbak mint az új 2005-ös verzióban.
De mindkettő nagyon élvezhető, fordulatos, eseménydús, esetlek még a fiúknak is tetszhet.:)


"Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért."
Forrás

Emma

Szintén Jane Austen regénye nyomán készült, így jobban belegondolva, nem is tudok olyan filmet ami ebben a korban játszódik és ne Miss Austen írása alapján készült volna el:)
Aki szeret olvasni, annak mindenképpen ajánlom a könyveit, igazi lányregények!

Az Emma szerintem tipikusan könyvben élvezhető alkotás, nekem a filmben kissé unalmasnak tűnt. Én az 1997-es verziót láttam, lehet a 1996-os jobb, aki esetleg látta, mindenképp ossza meg a tapasztalatait.
Emma egy kissé öntelt vidéki kisasszony, aki szeret mások életébe beleavatkozni, különösen a szerelmi ügyekbe. Ő maga megfogadja, hogy sosem házasodik meg, de aztán mégis beleszeret egy férfibe. Persze nem ilyen könnyen mennek a dolgok, Emma közben sokat fejlődik pozitív irányba.
Emma, 1996
Emma, 1997


Jane Austen magánélete

Ha már ennyit emlegettük a kedves írónőt, akkor már érdemes megnézni a filmet, amiben feldolgozzák az életét.
Jane világában ostobaságnak számított szerelemből férjhez menni, a film az írónő életének azon szakaszát dolgozza fel, amikor az izzott a szerelemtől.
Forrás

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések