Ibolya napi esemény Gödöllőn 2019

  Idén is megrendezték Gödöllőn a Grassalkovich-kastélyban (Gödöllői Királyi Kastély, vagy ahogy mindenki ismeri a Sisi kastély) a szokásos, éves ibolya napot. Ez tulajdonképen több napos rendezvény, mi április 21.-én mentünk el és nagyon jól tettük, hogy azt a napot választottuk!

  Utólag készült az egész eseményről ez a kis riport: Ibolya nap - Húsvét a gödöllői királyi kastélyban Fogadjátok szeretettel!
Illusztris társaságban: Székely Nóra, Tóth Gergely, Sipőcz Judit, udvarhölgy és a királyné, Szécsiné Horváth Ildikó, Kovács Melinda, Potocska Dániel és Szegedi Attila (a képről Bokros Nóra hiányzik)

  Először is nyáriasan meleg és napsütéses időnk volt, 22-23 °C fokos, másrészt a híres illusztráció után készült ruhát viselte Erzsébet királynét alakító színésznő.

  Itt az elején külön köszönet a kastély munkatársainak és Szabó Dórának aki Sisit alakította, a felénk tanúsított türelem és kedvesség végett. Így sikerült rengeteg jó képet készíteni csoportosan a termekben és az udvaron is.

  A reggeli megérkezés és gyors átöltözés után az udvarra mentünk ahol hagyományos locsoló bemutatást adtak elő a népi hagyományőrzők.
Mindenki megúszta szárazon

  Majd kezdődött a cercle, amihez a kastély dísztermébe mentünk fel, ahol már Erzsébet királyné és kísérete várta az érdeklődőket.
 Erzsébet királyné idén is gyönyörű volt

  A cercle mindenkivel kedélyesen zajlott, őfelsége mindenki iránt érdeklődéssel fordult. Csoportunk ezután az írószobáját, szalonját és hálótermét is megtekintette, amit eredetileg Mária Terézia királynő számára rendeztek be a 18. század derekán.
Az írószobában a két Nóri és az uracsok órát egyeztetnek

  Az előtérben is találtunk szerencsére olyan helyet ahol nyugodtan tudtunk képeket készíteni a hatalmas tömeg ellenére, ilyen helyes kis ibolya csokrok voltak kirakva több ponton is, úgyhogy köré sereglettünk mint a méhek!

  Ezután az udvaron találtunk számtalan fotózási lehetőséget, ide értve egy egylovas kocsit is (a pacit Kalmárnak hívták). 

  A vásárfia megtekintése után egy kis limonádés és epres boros felfrissülés következett, mire a királyné is végzett és megjelent az udvaron - ad hoc azonnal köré is gyűltünk és fél-informális kíséretként követtük ahogy megtette köreit a kertben, beálltunk fotózásokhoz és kicsit bővebben is tudtunk őfelségével társalogni. Igazán szép volt, az alábbi képek tanúskodnak róla!

  Amíg a királyné is visszavonult egy kis pihenésre, addig mi bevettük magunkat a Barokk Színházba, ami ismét egy páratlan terem volt!

  És itt jött egy kis mókázás, a csoport tagjai a színpadot is birtokba vették és pár igen sokatmondó pózt vettek fel, ami köré egy kis történetet írtam, fogadjátok szeretettel!

A szív zakatoló vonata

Gróf Potochky Daniel és hercegkisasszony Bokrossy Norinciáta családjuk előre elrendezett kérésére már eljegyezték egymást, bár nyilvánosan még nem jelentették be. Frigyük azon okból volt jövedelmező a két famíliának, hogy a gróf és a bárókisasszony hozományi földjén futott volna át a tervezett vasútvonal, ami bőségesen jövedelmező lett volna mindkét családnak, kik már csak címereikben voltak gazdagok.
A hercegkisasszony szíve ugyanis a helyi gyártulajdonos - Szegedy Attila -  felé húzott, akivel titokban már rég óta meleg kapcsolatot ápolt. A rangon aluli házasság szóba se jöhetett, szökést terveztek!
Szerencsétlenségükre a két nagy intrikátor özv. grófné Székelyi Noretta és a francia száműzetésből nemrég visszatért hős '48-as vitéz Tóthfalvy Gregor a lefizetett szolgák lévén mindent tudtak ami titkon történik. Az iparost az özv. grófné már rég kiszemeltjének tekintette, hisz gyáraival és kellemes vagyonával kényelmes életet tudott volna biztosítani magának. Tervük egyszerű volt és hatékony, tönkretenni a hercegkisasszony reputációját!
Gróf Potochky egy levélcsomagot kapott névtelenül, ami elolvasása után egyértelművé vált hűtlen jegyese és szándékai. A szembesítés után az eljegyzést azonnal felbontották!
A párbaj kihívás megtörtént, az urak névjegyet cseréltek és megnevezték segédeiket.
A botrány egyre duzzadt, mikor a vitéz megfenyegette az özvegy grófnét, ha nem fizet ki neki azonnal 50.000 forintot felfedi, hogy ő mozgatta a szálakat a háttérben. A heves vita közben derült ki, hogy a vitéz soha nem is járt a forradalom közelében, de még csak külföldön sem, álruhás zsaroló volt, aki már több családot a végső kétségbeesés szélére taszított.
Az özvegy grófné össze szedte a maradék vagyonát, elzálogosította ékszereit és eladta földjeit, hogy meg tudja váltani jó hírét. Eközben az urak készültek a nagy leszámolásra, miközben a vasútvonal lefektetéséhez megérkeztek a talpárok és a sínek... (folytatjuk.)


  Akinek most nem sikerült eljutnia az ibolya napra, még az idén június első felében megteheti, hogy részt vesz a Koronázási hétvégén, ahová mi is tervezzük az összejövetelt. Mindkét esemény állandó a kastély programjában, így minden évben újra nyílik a lehetőség, remélem hamarosan ugyanott találkozunk Veletek is!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések