Átalakított ruhák múltidézős használatra

Én ezeket a ruháimat reinkarnációs ruháknak neveztem, mert előző életükben, mielőtt szétszabtam volna őket, esküvői viseletek voltak, majd utána újjászületve, múltidézős kosztüm. Korhűnek semmiképp se nevezhetőek, de meglepően ízléses és igényes jelmezt készíthetünk belőlük kellő fantáziával.
Nem is gondolná senki, miből lett a cserebogár :) Itt a ruha hátul át lett alakítva fűzősre, a felső külön került a szoknyától és a szoknya igényelt némi bővítést, mert nem volt elég bő az abroncsra. Mielőtt bárki is felsóhajtana, hogy de géppel ezt könnyű megcsinálni, annak üzenem, hogy ez a ruha teljesen kézzel készült, minden részletét kézzel varrtam meg, mert akkor még nem tudtam varrni gépen. A kreativitásnak semmi sem szabhat határt, csak az idő és a pénz :)))


Így készült a szoknya bővítése, végül fehér vitrázsfüggöny csipke került a lila fodor helyére.
Fazonok tekintetében, ha abroncsos báli ruhát szeretnénk, értelemszerűen nagy szoknyást keressünk, előnyben a régi fazonok, főleg a 90-es évek ruhái, most látom, ahogy sok olvasó arca eltorzul, igen a 90-es évek szörnyű habos ruhái, de most szükség lesz az alkotói képzeletre, ahol csak a ruha vázát látod. Bő szoknya pipa, csúcsos felső pipa, vállas, vagy ujjas fazon pipa. A legtöbb felesleges csicsa eltávolítható és tehetünk rá mást, ami nekünk tetszik.
Szép selyemvirágok, szalag, csipke, bármi ami megtetszik, lehet fehér, vagy eltérő színű, a kék különösen szép a fehérrel, szerintem.

Ilyen szabású felsőket érdemes keresni, ejtett vállas, csúcsosra szabott eleje.
Elérhető a ruha itt


Remek fazon, szinte csak csipkét igényel, elérhető itt
Ilyen fazont keressetek, remekül alakítható, vaterás link itt
Bátrabbak szétszedhetik a felsőt és a szoknyát, amit egy kicsit hegyesebbre lehet szabni, és úgy még inkább hasonlít a korhű ruhákra, akik nem biztosak a dolgukban, hagyják csak úgy, és koncentráljanak a díszítésre, csipke a nyakra, vagy a szoknya aljára mindig szép lehet. Haladók, akik szétszedték a felsőt és a szoknyát, készíthetnek felső szoknyát eltérő anyagból, feltűzve szalaggal, virággal, ami jól esik. Ezekhez a projectekhez szükséges a fantázia, az elvonatkoztatás tudománya, miszerint "fúj, mi ez a szar"-ból egy meseszép ruhát varázsoljunk. Inspirációnak nézzetek sok képet régi divatlapokból, mert egy idő után nem egy menyasszonyi ruhát láttok majd, hanem egy potenciális múltidéző báli ruhát.

Sima bársony koktélruhácska volt valamikor, később szoknyával kiegészítve, és csipkerátétekkel báli ruha lett
A vaterán be lehet állítani a keresőben, hogy milyen összeghatárban gondolkodtok, és akkor csak azokat az esküvői ruhákat fogja kidobni. Illetve turik, igazi kincsesbányák, kalandra fel!

Szerencsés esetben nappali ruhát is varázsolhattok az esküvői ruhából
Amikor kiegészítő anyagokat választotok, érdemes hasonlót választani mint amiből az esküvői készült, egy szatén ruhához nem mutat jól a merev taft, ellenben a taftruhán szép esésű lehet a szatén. A szín szinte bármi lehet, a fehérhez szinte minden megy.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések