Estebéd az 1800-as években 1.










Íme egy kis útmutató, ha esetleg valaki kedvet kapna egy ilyen esemény szervezésére (az szóljon nekem is, szívesen részt vennék rajta:)

Fontos, hogy minden textília az asztalon (terítők, szalvéták) a legjobb minőségű damasztból legyen.

A termet megvilágíthatjuk akár színezett üvegű lámpákkal (Tiffany lámpa tulajdonosok előnyben) akár gyertyákkal, merészebbek kombinálhatják mindkét fényforrást.
Az élményt lehet még fokozni díszes falikarral:)

Az asztalon igyekezzünk úgy elhelyezni a dekorációt, hogy az ne takarjon ki senkit, mert ez megakadályozza a vacsora közbeni csevegést az egymással szemben ülőknél.

Az asztaldíszt olyan virágokból készítsük el amelyek nem túl illatosak, ugyanis zavaró lehet az erős aroma a vacsora közben.

Ha nagyszabású estet adunk mindenképpen névkártyával jelöljük a vendégek helyét.

Most jön a neheze a terítés:)

Minden egyes terítéken lennie kell tányérnak, 2 nagy késnek, 1 kis késnek, 3 nagy villának és egy halvillának. Továbbá evőkanál a leveshez, és villa az osztrigához, és egy talpas pohár a víznek.

A kések és az osztriga villa a a tányér jobb oldalán van a többi villa a bal oldalon. A poharat jobb oldalra készítsük ki.

Általános menü:

Vékonyra szelt kenyeret helyezzünk a tányér bal oldalán egy szalvétán.

Nyissuk meg a vacsorát nyers osztrigával, majd két fajta levessel, utána halat vagy más húsos ételt kínáljunk, és csak a végén hozzuk ki a salátát.
A séf tippje: 2 fajta zöldségnél többet ne tegyünk a húsos ételek mellé, a halhoz pedig semmiképp se krumplit válasszunk.

A saláta mellé tegyünk sajtot, vajat és kenyeret is.

Egy kis szünet után tálaljuk a desszertet és egyéb édességeket.

Kávét a szalonban vagy a nappaliban szolgáljuk fel.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések