Estebéd az 1800-as években 1.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjD1cEhhIaPifkXKvrcBE5Lfri1iSRZZ2o_odCYgGeJOm52SI3p2Nd7tCJJjhuQK24jWXhbQouxKNkJZ75GM8aYGJYwcn820Sql-Rq4AL-XFG6tiSZ_gDHZ_duygSDHFqyvz3XnUi83Xpq0/s320/the_dinner_party.jpg)
Íme egy kis útmutató, ha esetleg valaki kedvet kapna egy ilyen esemény szervezésére (az szóljon nekem is, szívesen részt vennék rajta:)
Fontos, hogy minden textília az asztalon (terítők, szalvéták) a legjobb minőségű damasztból legyen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjwZ2a_ZVDr6tfFOOtGASfAHg_UCHyF9S8V5ifJyDgXa7O8kQYkXpH2_VLvYUsi9nTMTSxUZU-4C-5bTmm4TxR3NMV4gRNA59Ymasfa9kA_J5PqwTclZch8bijAczQC_SdCxUka5Vn4VN5/s320/Jules-Grun-The-Dinner-Party-102294.jpg)
A termet megvilágíthatjuk akár színezett üvegű lámpákkal (Tiffany lámpa tulajdonosok előnyben) akár gyertyákkal, merészebbek kombinálhatják mindkét fényforrást.
Az élményt lehet még fokozni díszes falikarral:)
Az asztalon igyekezzünk úgy elhelyezni a dekorációt, hogy az ne takarjon ki senkit, mert ez megakadályozza a vacsora közbeni csevegést az egymással szemben ülőknél.
Az asztaldíszt olyan virágokból készítsük el amelyek nem túl illatosak, ugyanis zavaró lehet az erős aroma a vacsora közben.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqGYvJi9rsJYBfyP-NpvYdsc1b12Dgp8g17D2CN0lzCtZisMdRIrzXFYq37O8gjzObqT0zccvqU6KKxQEErjl7kOLlCN4ZjSj5GmIH-adN0CK5DtyejHKMl3RzfM8aXW1EiqsVCjOU6BJ2/s320/table_setting.jpg)
Ha nagyszabású estet adunk mindenképpen névkártyával jelöljük a vendégek helyét.
Most jön a neheze a terítés:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG1DSJwXElRji4ClH60syoB9SgJU7FwskYvWcEvjEXT3BQNPzcLQnZCVplsDR5uxcAhrrASTLlmULVSqsBOSlc2FbPn7lKbm6IpMBfd0KGN77lXs0tZuEyK1SDvmjWEZ9Ra49AfAterqiN/s320/545_Victorian_Dinner_1.jpg)
Minden egyes terítéken lennie kell tányérnak, 2 nagy késnek, 1 kis késnek, 3 nagy villának és egy halvillának. Továbbá evőkanál a leveshez, és villa az osztrigához, és egy talpas pohár a víznek.
A kések és az osztriga villa a a tányér jobb oldalán van a többi villa a bal oldalon. A poharat jobb oldalra készítsük ki.
Általános menü:
Vékonyra szelt kenyeret helyezzünk a tányér bal oldalán egy szalvétán.
Nyissuk meg a vacsorát nyers osztrigával, majd két fajta levessel, utána halat vagy más húsos ételt kínáljunk, és csak a végén hozzuk ki a salátát.
A séf tippje: 2 fajta zöldségnél többet ne tegyünk a húsos ételek mellé, a halhoz pedig semmiképp se krumplit válasszunk.
A saláta mellé tegyünk sajtot, vajat és kenyeret is.
Egy kis szünet után tálaljuk a desszertet és egyéb édességeket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo4mK-0d8wJYjUv0QVN-zBW25qlbPUx-upYILbWk7A26hCKbDW-eOM5EPDlIrfNvitrzhBknRwzpi-ZL2uVEkZNzu0tYWxuI1CVfMrbkEG4Dwt2E-VPR3rdzNuUClnJ2b_vt-InpNwwVzC/s320/orange-savoy.jpg)
Kávét a szalonban vagy a nappaliban szolgáljuk fel.
csuppa nyamm, nyamm .MIért is nincs időgépünk?....
VálaszTörlés