Szervezz teadélutánt viktoriánus módra 1.

Alapvető szabályok:




A napot és az órát meghívón kell megjelölni, amit célszerű 3 nappal az esemény előtt odaadni.

Csak egyszerű ételeket válassz, mint a vajas keksz, csokoládé bonbonok, fagylalt, vagy a tradicionális uborkás szendvicset.

A tea mellett felszolgálhatsz még kávét, limonádét, esetleg puncsot, de bort vagy egyéb alkoholos italokat semmiképpen sem.

Ha kis társaságot hívsz meg, akkor mindenkivel beszélj pár szót, nagy társaság esetén érdemes segítséget kérned pár barátnődtől. Nagyon fontos, hogy senki se unatkozzon, és ne érezze, hogy egyedül van.

Nagyobb, elegánsabb fogadásokon sötétítsd el az ablakokat és gyertyával, kisebb lámpákkal világítsd meg a szobát.

Receptek:

Uborkás szendvics



1 kígyóuborka

1 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé
ízlés szerint cukor, só, frissen őrölt fehérbors

Vágd fel nagyon vékony szeletekre az uborkát egy tálban keverd össze a többi összetevővel és hagyd állni egy kicsit, hogy az uborka levet eresszen. Utána nyomkodd ki a levet az uborkából, ez azért fontos, hogy ne legyen eláztatva a szendvics.

Vágd fel a fehér kenyeret ízléses szeletekre, kend meg vajjal és helyezd rá az uborkát.

Meglepetés lángosok

Ugyan nem kifejezetten viktoriánus recept, viszont nagyon egyszerű, és garantált sikert arathatsz vele.
(Érdemes dupla adaggal kezdeni, hamar elfogy:)

1 tábla fehércsoki (de lehet másmilyen is, ízlés dolga)
100 gr vaj
90 gr cukor
240 gr liszt
2 kávéskanál élesztő
1 tojás
1 ek. narancsvirágvíz (helyettesíthetjük narancshéjjal is)

Keverjük össze a hozzávalókat a csoki kivételével, és gyúrjuk egy gombóccá.( Az élesztőt nem kell felfuttatni.)
Formázzunk belőle kis gombócokat és tegyünk a közepébe egy darab csokit, majd lapítsuk ki és sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 175-80 fokon 20-30 percig.

Megjegyzések