Hogyan menj az Északi-sarkra 1907-ben?


A sarkkörre igen, a Stefánia-fesztiválra nem ajánlott az alábbi expedíciós túraöltözet. Éppen edwardiánus blúzokat kerestem, amikor megtaláltam a hogyan öltöztessük fel magunkat (és gyermekünket? - őt azért nem), ha az Északi-sarkra készülnénk. Izgalmas hogyan öltözködtek azok a titokzatos felfedezők, akikből páran pont ilyen szerelésben veszhettek el, kalandvágyuktól túlfűtve.




A felszerelés a következőkből áll:
Nehéz, kék és szürke, vászon dzseki és nadrág, kötött sapka, kötött Balaclava (?) gyapjú pulóver, vastag pulóver, hosszú ujjú alsó-trikó, gombokkal, vászon heveder, vastag bőr parka, a mellékelt faux prémes egyujjas és bőr öv, egyujjas prémkesztyű, fényvédővédő szemüveg (majdnem hegesztő), bőrcsizma, vastag prémkamásli.

Megvásárolható mindössze 69.50 dollárért.



Valóban így öltöztek



Azért is izgat a téma, mert mindkét héten kellett hivatalosan egy-egy 100 éves sarkköri expedíciós cikket szerkesztenem így most nagy a vonzalmam a sarkkörök meghódítói iránt. Jég-jég-jég, de csak nyáron esik jól. :)
Amit sajnálok, hogy múlt héten a Déli Sarkon több, mint száz éves McKinley whiskyt találtak, de egy régész sem fogja megkóstolni. Hát milyen dolog ez kéremszépen! Elemezni fogják, mert a whiskygyár azóta már elfelejtette az eredeti receptet, és most a régi whisky titkát keresik. A laboranalízis után azonban, ha már meg sem isszák, elküldhetnék a következő Múltidéző Találkozóra. ;)


a 102 éves skót whiskyt rejtő ládák egyike

Megjegyzések

  1. Elég szomorúságos öltözet.Tényleg meg kell halni tőle.Rettenthetetlen akarat kellett,no és hit.

    VálaszTörlés
  2. Múlt héten? O__O Én régebben hallottam erről a hírről, de meginnám :D Az összeset :D

    VálaszTörlés
  3. Két hete volt, hogy a whiskyt analizálásra küldték (MTI)... csak, mintha tegnap lenne... Elnézést.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések