Amit jó ha tudsz ha egy középkori leányt akarsz meghódítani...

Első és mondhatom, hogy a legfontosabb feladat, hogy szemelj ki egy ideális hölgyeményt. ;) :P Már csak, ha a praktikumot nézzük, legyen kinek udvarolni. :D
  • Ami mindig tuti nyerő volt, ki tudja, lehet Arisztotelész is ezzel csábított már az ókorban, ez nem más mint a szerelmes vers. Egy romantikus gondolat rímekbe szedve, egy idilli pillanat leírása. A kiválasztott hölgy máris úgy hullik a fiatal ember karjaiba, mint ahogy a kioldott ruha a földre. ;)
  • A lovagok korától számítjuk az újkorú romantikus szerelem és az udvarlás szokását. Csak gondoljunk bele, pár ma is használatos fogalomba, mint az udvariasság és lovagiasság. Ekkor kezdett kibontakozni a virágének, amely mint szerelmes vers jöhet szóba. Szóval ifjak és vének, elő a páncélokkal a szekrényből és máris mehetnek, mint egy daliás lovag. ;)
  • De! Lehet ez nem jön be, vagy egyszerűen a kor előrehaladtával a szellem is változik. A középkorban az egész új szint kap és a trubadúrköltészet által terjedt el a szerenád. Az ablakon keresztüli szerelmi vallomás. Egy gyönyörű ének, egy holdfényes nyári estén. Ezt a motívumot alkalmazta Shakespeare is Romeo és Juliában. A Híres erkélyjelenetet. Majd mint a nyári nagy melegben a csoki, úgy olvad el az ifjú leány is. Megjegyzem a "bár" hangú ifjak, - vagyis bár abbahagyná az éneklést - lehet ne próbálkozzanak ezzel, mert a végén az ellenkezőjét érik el. :D
  • Az udvarlás egy fontos mozzanata az ajándék, melynek akkori szándéka az volt, hogy jelezze az kisasszony és családja részére, hogy a kérő vagy udvarló alkalmas arra, hogy eltartsa hőn áhított szerelmét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések