2015-ös nyári piknik beszámoló


Régen nem írtunk ide találkozóról szóló bejegyzést, de ami késik, nem múlik vagy/amúgy a rossz hír szárnyon jár, a jó alig kullog és a káder sem vész el csak átalakul.

Kedves Hölgyek és Urak 2015-ben is volt bizony nyári piknikünk, a Margit-szigeten, ahhoz hasonlóan, ahogy 2013-ban esett talán pont az évszak ezen időszakára.

A félig-meddig villamosozás azonképpen alakult, hogy ad hoc voltak érkezők, akik a favázas nosztalgia járatot választották, ami a program végén is be lett volna tervezve. Azonban a piknik végén ezt lekéstük, így csak a csoport egy kisebb része villamosozott, ahogy azt a képek is mutatják.

Fotó: Dr. Leslie Aromo

Fotó: Dr. Leslie Aromo

Fotó: Dr. Leslie Aromo

Kezdve az elején. Sok víz lefolyt már a Dunán, mire újabb alkalom akadt egy találkozót megtartani. Éppen ezért alakulhatott úgy, hogy a korábbi Arborétumos Belle Époque-nak tervezett Találkozót ugyan sokan kihagyták - ugyebár az konkrét korhoz kötött dress code-os volt, ráadásul nem is Budapesten, hanem Vácrátóton, -; de a szigeti piknikre jó páran eljöttek, bár a 2013-as rekordot nem sikerült megdönteni.


Fotó: Németh Roland

Fotó: Németh Roland



Evés közben jön meg az étvágy és a "dínomdánom", így hamar a híd lába felétől a nagyrét mögé-mellé szerveződtünk. Félig-meddig a nagy réten ültünk le, félig-meddig pedig nem is. Ki-ki döntse el maga.


Fotó: Baranya Zsolt

Fotó: Judith Concheck

Fotó: Judith Concheck

Fotó: Németh Roland

Fotó: Baranya Zsolt


A nagyréttől nem oly messzi fák árnyai vetültek arra zöldes, füves területre, amelyre letelepedtünk. Volt sós ropogós, süti, palacsinta, kókuszos süti, kőkeményre sült századfordulós boros csík, békebeli cukorkák. Teázás edény hiányában elmaradt. Ezért jövőre vagy még az idén olcsó, de múltidéző hangulatú fémkanna beszerzésére külön pályázatot fogunk kiírni.


Evés-ivás. Fotó: Németh Roland
A piknik távolabbról. Fotó: Judith Concheck

A piknik közelebbről. Fotó: Németh Roland



A kosztümök nagyjából a XVII. századtól egészen a fantasyig terjedtek. A férfiak/fiúk közül többen választották a XIX. század második felét. Lányok, hölgyek körében a victorian fantasy-t leszámítva a XIX. század, XX. század hajnala és az 1950-es évek képviseltették magukat. A csoportot három kis múltidéző is bővítette, akik csodaszép XIX. századi jellegű ruhákat viseltek.


Kislány XIX. századi jellegű ruhában. Fotó: Baranya Zsolt

Kislány XIX. századi jellegű ruhában a fotós mögött. Fotó: Judith Conchek

Kislány XIX. századi jellegű ruhában. Fotó: Baranya Zsolt 


A piknik történéseit javarészt beszélgetés, fotózgatás, evés-ivás és buborékfújás tette ki. Mindenki jól érezte magát, reméljük.

A következő találkozó témája, dress-code-ja még meglepetés. Hamarosan kihirdetésre kerül, de erről legközelebb a Facebookon.

Addig is bizony van még nekünk kihívásunk, aminek a határideje vészesen közeleg: szeptember 15.

Addig is jó alkotást és jó múltidézést!

Fotók, hamarosan frissülnek még és bekerülnek a közös fotóalbumban! Mindenkinek, aki fotózott, annak köszönjük szépen a munkáját!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések