Kosztümös Fotópályázat a Cosplayer Expón


Augusztus 18-án a Millenáris Teátrumban kerül megrendezésre a Cosplayer Expo nevű rendezvény. Ugyan az Expo témája javarészt az anime-, sci-fi, fantasy, film és egyéb karakterek bemutatására és egy ehhez kötődő vásárra, valamint versenyekre (és Disney-bálra) irányul, mégis ez az a hely, ahol a különböző popkultúrák és a történelem iránt rajongók egyaránt megmutathatják magukat. A rendezvény szervezői a ZebrArt Stúdióval közösen külön pályázatot is írtak ki, ahová múltidéző kosztümös képekkel jelentkezhettek:


A pályázatkiírás a következő:


“A TE KOSZTÜMÖD A TE VILÁGOD”

A téma szabadon értelmezhető. Várunk mindennemű fotós alkotást, amely tükrözi a a jelmezek világát (lehet ez barokk, lovagi kori, rockabily, állatok, filmkarakterek, groovy, funky, reneszánsz, western, keleti, trópusi, foglalkozás, modern, futursztikus és még számos stílus…) vagy a cosplay és cosplayer világot (anime, manga, original, comic, film, sci-fi, fantasy, Visual Kei, Japanese street fashion…)

A címből következhet, használhatjátok a képszerkesztők adta lehetőségeket, de ne legyen a valóságtól messze! A lényeg, hogy kapjátok lencsevégre a pillanatot, vagy alkossatok egy képet, mely tükrözi a jelmezek korabeliségét, esetleg egy teljesen új meglátásmódot, legyen benne élet és fantázia!

A pályázat nyílt, a fényképeket kizárólag digitális formában (digitális, vagy digitalizált), az alábbi e-mail címre kérjük beküldeni: fotopalyazat@cosplayerexpo.hu

A pályaműveket a kiírás napjától folyamatosan fogadjuk, a végső beküldési határidőig: 2012. július 31-ig.
Egy pályázó maximum három művel nevezhet, természetesen csak saját alkotásokkal, vagy formációkkal (fotós és képszerkesztő együttese).
A pályaműveknek adjatok címet, és várunk hozzá egy pár soros leírást, hogy mi ihlette a képet, vagy mit szeretnétek sugallni a fotóval.
A fényképek zsűrizése 2012. augusztus 18. – A Cosplayer Expo rendezvényen (Millenáris Teátrum) A beküldési határidő után a beérkezett pályaművek előzsűrizésen esnek át, amely után a legjobbnak ítélt 50 kép kiállításra kerül a rendezvény galériáján. Ebből a legjobb 50 képből fog a zsűri választani egy előadás keretében, amit a pályázók megtekinthetnek a helyszínen.

Nyeremények:
Az első három helyezett nagyon értékes nyereményeket vihet haza!

Formai követelmények:
Fájl típusa JPEG, méret: hosszabbik oldal minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel.
A maximum méret nem haladhatja meg az 5MB-ot.
Szerzői Jogok:
A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályamunkákat (szerzővel, címmel ellátva), valamint a díjátadót, publikáljuk az internetes oldalunkon, és kiállítsuk a rendezvény ideje alatt. A pályázó a kép(ek) beküldésével kijelenti, hogy a fotó(kat) ő készítette és rendelkezik a közlés jogával. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott kép(ek) elkészítésével és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót, szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Mindenkinek jó fotózást, kreatív szerkesztést és sikeres pályázást kíván a HoldfényTeam, a COSPLAYER.hu és a ZebrArt Stúdió!

További információ kérhető : fotopalyazat@cosplayerexpo.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések