Így főzte a dédnagyi a szaloncukrot

Ez a kedvenc receptem szalonkészítésre az 1900-as évekből, a Legujabb nagy házicukrászat című könyvből.

Szalon cukorkák

Olvasszunk föl 500 gr. cukrot vízzel, vagy valami gyümölcslével és főzzük állandó kavarás közben törésig. Erre a próbát ['karamellpróba'] megcsináljuk és ha jó, akkor kanalanként a táblára vagy egy tányérra rakjuk, egy gömbölyű fácskával tablirozzuk ['kavarjuk'], míg pépszerű tömege[t] nem kapunk. Ebből kisújjnyi vastag lepényt csinálunk, késsel kockákra szeleteljük és papirosba csomagoljuk. Ezt a cukortömeget készithetjük mindenféle ízzel és színben.

Megjegyzések

  1. Hát érdekesen hangzik...
    Nem vagyok benne biztos, hogy az enyém is ehető verzióba képes lenne létezni, ha megcsinálnám. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése