Így főzte a dédnagyi a szaloncukrot

Ez a kedvenc receptem szalonkészítésre az 1900-as évekből, a Legujabb nagy házicukrászat című könyvből.

Szalon cukorkák

Olvasszunk föl 500 gr. cukrot vízzel, vagy valami gyümölcslével és főzzük állandó kavarás közben törésig. Erre a próbát ['karamellpróba'] megcsináljuk és ha jó, akkor kanalanként a táblára vagy egy tányérra rakjuk, egy gömbölyű fácskával tablirozzuk ['kavarjuk'], míg pépszerű tömege[t] nem kapunk. Ebből kisújjnyi vastag lepényt csinálunk, késsel kockákra szeleteljük és papirosba csomagoljuk. Ezt a cukortömeget készithetjük mindenféle ízzel és színben.

Megjegyzések

  1. Hát érdekesen hangzik...
    Nem vagyok benne biztos, hogy az enyém is ehető verzióba képes lenne létezni, ha megcsinálnám. XD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések