Csillagpor

Megint csak egy élvezetes film bemutatásával szeretnénk előállni. :)

A történet kezdetén van egy fiatal fiú, akit hajt a kíváncsi. Egy kis faluban él, melynek a neve: Fal A mellette elhúzodó misztikus falról kapta nevét, melyen átmenni senkinek sem szabad. Aki onnan jön ide porrá vál, aki innen megy oda megzavarhatja az ottani életet.
No de térjünk viss
za a fiatal fiúra, akit mindennél jobban érdekelt, mi van a falon túl, így hát az öreg őrt kicselezve átjutott egy eddig számára ismeretlen világba. Ahol megismerkedett egy gyönyörű asszonnyal. Ezután hazatért és élte tovább az életet. De kilenc hónap múlva egy mózeskosarat kapott, benne egy kicsivel, kinek venne Tristan.
Telt múlt az idő, a kisfiúból nagyfiú lett,
immár 18 éves. Szerelmes és kedves. De mint az életben szokott lenni, nem csak neki tetszett szíve választottja. Egy romantikus este, mikor bátorsága lett elhívni a lányt piknikezni, egy hulló csillag hullott a földre. A falon túlra. Hogy az ifjú bebizonyítsa szerelmének nagyságát megfogadta Viktoriának, hogy elhozza neki azt a csillagot.
Az események hirtelen gyorsulni kezdtek, sajnos a falon átjutni nem tudott az őrtől viszont valamit megtudott. Hogy 18 évvel ezelőtt az apja szintén át akart kelni a falon... Ekkor megtudta az igazságot édesannyával illetően... Majd egy babiloni gyertya segítségével akart hozzá eljutni.
A gyertya úgy működik, hogy oda repit, amire gondo
lsz. Sajnos, szegény Tristan, hirtelen a csillagra és Viktoriára gondolt. Ezért nem az anyjához, hanem Yvaine-hez, a csillaghoz repült.
Innetől kezdve megkezdődik kettőjük kalandos útja. Mely sok tanulságot rejt mind a kettőjük számára. De persze nem csak jó hanem rossz is leselkedik rájuk. A három boszorkány személyében, akik Yvaine szívét akarják maguknak. "Mert aki megszerez egy csillag szívét, az örökké élni fog."
Ellenben találkoznak Shakespeare kapitánnyal, aki az álca ellenére egy rettentő kedves ember, csak hát egy kalóz nem lehet jó, a világnak nem mutathatja. Szóval a kicsit más beállítotságú kapitány segít a legtöbbet a fiatal párosnak, hogy megtalálják a haza utat és, hogy mi rejlik a szívükben...
De sajnos a rossznak is megvannak az ezkőzei arra, hogy hogyan érje el amit akar... Yvaine-t elkapják és vele Tristann édesanyját. Ehhez még hozzá tartozik, hogy miközben hőseink haza tartanak a királyság trónjáért folyik a harc a fiú testvérek között...
Végül mindenki egy helyen találkozik össze. Tistan megy Yvaine-t megmenteni. Secondos, megy a csillag szívéért és a kőért, melynek felmutatásával ő lehet a király. De Tristan anya, Una és Secondos testvérek és persze a három boszorkány is megjelenik, mivel mindenki az ő kastélyukba lyukad ki...
Ezután persze a rossz elnyeri méltó büntetését, a három boszorkány és Secondos. Viktoria megkapja aki neki jár, Hamfrit. Tistan lesz a király, és még örökké is él, mert egy csillag neki adta a szívét és ő viszont. Természetesen az apja és az anya is újra együtt lehetnek.
A birodalomra boldog béke idők várnak...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések