Pár cipőötlet reneszánsz öltözékekhez

Olyan saját kézzel összeállított cipőkről kerestem leírásokat, melyek részben illenek a reneszánsz kosztümökhöz. Találtam is ötöt, amely segítség lehet. Persze a korhűség ilyenkor nem feltétlenül állja meg a helyét, inkább csak a reneszánsz ihletettség. Mégis, ha nem tudod milyen cipőt vegyél egy reneszánsz találkozóra a talpadra, és magadnak készítenél egy párszor használatos kosztümösködéshez szükséges lábbelit.

1. Cipellő itáliai reneszánsz női öltözékhez


Íme egy 1560-os cipő összeállításának leírása a songsmith oldaláról. Nőiként jegyzik, de akár uniszexnek is tekinthető. A weboldalon kaptok hozzá angol nyelvű segítséget, szabásmintát. Képeket a tervezéstől a kivitelezésig.


2. Autentikus Tudor-korabeli cipő

A freespace.virgin.net-en már egy komolyabb leírásba ütköztem, amely inkább egy női lábbeli elkészítésének elvét tárja föl. Nehezebbnek tűnik, mint a fentebb látható itáliai cipő, de akit vonz az angolos reneszánsz inkább érdemes ezt a leírást választania. Ha bőrt választunk alapanyagnak bőrvarró tudás és bőrvarró eszközök szükségeltetnek elkészítéséhez.



3. Középkorias uniszex bőrcipő

Morgan Donner készített egy képes bemutatót arról ő miként csinálta meg középkorias jellegű bőrcipőjét. Ehhez jól jöhet egy használt cipőtalp.


4. Fűzős uniszex lábbeli

A negyedik tipp az Instructables oldaláról származik és alkotója Grand Wanderer a hazánkban is gyakorta megvásárolható parafa talpú papucs elleni vandalizmust alkalmaz benne. Ennek a lábbelinek az elkészítését azoknak ajánljuk, akik már utálják régi keménytalpú papucsukat, és szívesen alkotnának belőle valami mást. Elkészítését tekintve talán ez a legmacerásabb.



5. Középkorias férfi félcsizma

Végezetül, de nem utolsósorban álljon itt az egyik legbonyolultabb "cipésztudást" igénylő munka, amelyet Octar Wolfkiller's Turn Shoes néven találtok meg az interneten.



Ha bármilyen további cipőkészítési ötleted van, oszd meg velünk kommentekben, itt a bejegyzés alatt vagy a Facebook oldalunkon a reneszánsz találkozónál.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések