Mi is ez a flashmob?

A flashmob jelentése villámmegmozdulás, viszonylag fiatal társadalmi jelenség, célja a figyelemfelkeltés, vagy az elgondolkodtatás. A lényeg, hogy valami szokatlant csináljanak együtt az emberek valamilyen nyilvános helyen, és amilyen gyorsan összejöttek, úgy is oszlanak fel.

Az első magyar villámcsődület 2003 aug. 27-én volt a budapesti Deák téren, ahol este hétkor a harang szavára kinyitották esernyőiket.

Bár a flashmobok alapvetően mindig valami furcsát csinál, mint pl, párnacsata Toronto utcáin, remek ötletet adott, hogyan is tegyük ezt magunkévá.

Mivel egyre több és annál jobb program maradt el idén (Korok Fesztiválja, Stefánia-fesztivál) illetve Budapest még mindig nem jeleskedik kosztümös rendezvények terén, így a Múltidézők Csapata a kezébe veszi az eseményeket, és szeretnénk olyan megmozdulásokat rendezni, ahol beöltözhettek, nincs semmilyen belépő, a cél, hogy forgalmas helyeket megmutassuk magunkat, élvezzük egymás társaságát.

Figyeljétek a blogot, igyekszünk mihamarabb értesítést adni egy egy új megmozdulásról, de hát tudjátok, hogy megy ez, az ember hirtelen gondol egyet, és már kint is van az utcán kosztümben:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések