Nádasdy-kastély látogatása a Viktoriánus Találkozók tagjaival


Május közepén a Viktoriánus Találkozók szervezésében ellátogattunk a Nádasdladányi Nádasdy-kastélyhoz.
A három autónyi viktoriánfanatik már reggel 8-kor a Boráros téren kóválygott egymást összeszedve, délelőtt 10-kor pedig a zuhogó esőtől nem visszariadva Nádasdladányban volt. Időközben az idő is úgy döntött, kegyes lesz velünk
Ezután elvonult a - kellően rusztikus hangulatú - mosdóba, és átvarázsolta magát fotogénné.

A Nádasdy-kastély teljes pompájában - plusz a csapatAz épület maga, a Nádasdy-kastéy gyönyörű, és igazi különlegesség a maga nemében.
Az alapot az 1700-as években építették, aminek a része volt az a lépcső is amire ráléphettünk - te jó ég, egy hármoszáz éves lépcsőre léphettünk! -majd a Nádasdyak a XIX. század utolsó negyedében építették fel eme végleges formáját, mégis, a belső része majdhogynem középkori enteriőröket elevenít fel.


Tudor stílus at its best - és nem csak szerintünk...


 Éééés, mivel így alakult a belső tere, találjátok ki, kik forgattak az épüetben - naná, hogy a The Borgias emberei! Állítólag a színészek nagyon rendesek ;)

Természetesen míg én történelemórát tartok, közben már régen a csillárról is pózoló viktoriánusok lógnak:

 
A leesett állak csendélete

Természetesen, ha hangszert talál az ember, azonnali pózolást követel
Minden hangszer esetében


Mindenkinek.


Ilyen függönyt szeretnék otthonra is


Képzeljétek, akkora mázlink volt, hogy az idegenvezető hölgy (mit hölgyezek, egy iszonyat aranyos, lelkes korunkbeli csajszi) volt olyan kedves és beengedett olyan helyekre is minket, mint például a kastély egykori urának öltözőszobája, ahonnan az erkélyről pazar kilátás nyílt:

Természetesen rögtön csoportképet követelt a helyszín -és a fotósaink
Itt tudtuk meg azt a sztorit is, miszerint akárhányszor egyedül vannak a kastély irodájában a dolgozók, felettük (az ominózus Nádasdy öltözőszobájából) lépéseket hallanak, de mire kilépnek az ajtón, elhallgatnak a hangok. Spooky!

Hogy a spookyságot fokozzuk, ezután lemehettünk a pincébe is - 


Itt már a fél pincerészleget felmostam
Aki sötét pincehelységekbe merészkedik, számoljon a következményekkelÉs ha ez még nem lenne elég, egy eredeti napernyőt is tarthattam a mancsomban, tényleg élmény volt, sose láttam szebb darabot:

a kép címe akár "tejbetök kisasszony" is lehetneSzóval egy nagyon érdekes, izgalmas és egyedi helyszínt volt szerencsénk meglátogatni olyan kiváltságokkal, amik keveseknek adatik meg, ezúton is köszönjük szépen a Nádasdy-kastély határtalanul kedves fogadtatását!

Ha a nyár végre úgy dönt hogy befejezi a tél cosplayezését, és kisüt a nap, feltétlen látogassatok el ide, nem fogjátok megbánni.

Nádasdy-kastély
Nádasdladány
Kastélypark 1.
8145

A képeket Angithia Viktória Szalánczy készítette, köszönjük!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések