Jelmezkészítés otthon - Univerzális segítség a fiúknak

Mert mi gondolunk ám rátok is, hiszen nem csak női hobbi a régi korok felelevenítése. Ha csak éreztetni kívánjátok a múltat, nektek van a legkönnyebb dolgotok, hiszen, turiban, nagypapától könnyedén beszerezhettek álló galléros inget, vagy frakkinget, melyet egy akár házilag is elkészíthető kravátlival tudtok feldobni. Vaterán bocska ing címszó alatt is találhattok szép darabokat elérhető áron.
Bocska ing, vatera 5200 ft

Frakking
Ha mellényt kerestek, inkább a mélyen kivágott, esetleg galléros fazonokat válasszátok, amit egy sima szövetnadrággal hordva máris egy szuper öltözéket kaptok.
Klasszikus férfi szövemellény
Galléros darab

Nyakkendőtűt a megkötött kravátliba kell beletűzni, vigyázat nem azonos a mai modern darabokkal, ilyesmit leginkább antikvitásokban találhattok.

Kravátli
Hogyan kösd meg a nyaksálad Ascot módra
Jól jöhet még a mandzsetta és elengedhetetlen kiegészítője egy úrnak a zsebóra, akinek van még felesleges költenivalója, egy sétapálca és cilinder vagy keménykalap igazán jó választás lehet még az öltözethez.

Nyaksáltűk
Francia nyaksálat legolcsóbban itt találhattok, de érdemes nézegetni a vaterát is, esetleg rávenni a családban valakit, hogy készítsen egyet:) (Szabásminta hamarosan)

Mandzsetták

A cilinder inkább régebbi korokhoz(empire, biedermeier, 1800-as évek) a keménykalap a múlt század darabja. Haladóknak ajánlom ezt a szabásmintát zsakett készítéséhez.
Keménykalap

Lovagló cilinder

Sétapálca

Megjegyzések

  1. Olyan "bocska" inget, ami legfölül van pöpecebb gallérral Rolinak 1500-ért vettem angol turiban, úgy hogy belső gombolású. Érdemes a turikban is nézelődni. Amúgy a Vatera olcsóbb, mint a régiségvásár. Újabban ez a tapasztalatom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi a tippet, a turi mindig aduász, csak nem szabad feladni a keresést, rendszeresen be kell nézni, és akkor ki tudja mikor bukkan az ember igazi kincsre.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések