Ókori leletek - ízelítő


Hát, igen, most, hogy lement az őskor, eljött az ideje, hogy szülessen egy ókori bejegyzés is a blogunkba.

Maga az ókor képlékeny és igen tág fogalom, hiszen nincs is pontos kezdete, a történészek az első írásos emlékek megjelenésétől számítják egészen a Nyugatrómai Birodalom bukásáig.

Szóval a bőrpáncélban és igencsak alulöltözött népeken át egészen a díszes egyiptomiakig, minden lehetséges, így reméljük mindenki kedvet kap a találkozóra.

Mezopotámia körülbelül egyidős Egyiptommal, és nem is volt annyira messze tőle. A Tigris és az Eufrátesz völgyében született birodalom igen fejlett kultúrával és társadalommal rendelkezett.
Rengeteg háború volt az ország történelmében, így a harcoslelkű férfiak előnyben, itt kiélhetik a kardozásos gyerekkori álmaikat:D

Az egyiptomiakat gondolom nem kell bemutatni, hiszen egy roppant ismert civilizáció a Nílus-völgyéből.
A sumérokkal ellentétben, viszonylag békés nép volt, köszönhetően a jó földrajzi adottságainak is, mert nagyon nehéz volt megközelíteni.
Fejlettek voltak tudományok terén (csillagászat, matematika, orvoslás), a vallás roppant fontos szerepet töltött be az életükben.

A görögök és a rómaiak szintén a jól ismert kategóriába tartoznak, aki minden töri órát végigaludt még az is egészen biztosan emlékszik a görög drámákra és olimpiákra, illetve arra, hogy a rómaiak hogyan "koppintották le" a görögöket, még az isteneiket is átvették, de gondolom a római hedonista bulik mindenki fejébe bevésődtek, kaja pia, nők:D

Szintén említésre méltó a kínai, indiai, és egyéb ázsiai népcsoportok is, mert sokan elfelejtjük őket, pedig szintén idetartoznak, úgyhogy az orientalista lelkűek örvendhetnek

Megjegyzések

  1. KAJA , pia , férfiak a mi esetünkben :-D,
    jó kis összefoglalás, gratu.Annak a vörös fátylas asszonykának a kép rendkívül érdekes, mi tartja a fátylat?

    VálaszTörlés
  2. Köszi:)

    Én is ezen gondolkodtam, lehet valami vázra van felépítve mint a legyezőgallér...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések