Császári fürdőszoba-titkok

Lehet nagyobb sikert aratna, ha inkább a császári hálószoba titkokról írnék, azért remélem nem keresi mindenki a kispirosikszet rögtön, adjunk esélyt a szappankészítés rejtelmeinek.


Ajánlom ezt a kis cikket azoknak akik még nem tudják mivel lepjék meg szeretteiket, egy házilag elkészített, teljesen természetes alapanyagú szappan akár karácsonyi ajándék is lehet, de az elkötelezett hardcore múltrajongóknak is kedvez ez a bejegyzés, hiszen még egy remek módja lehet a hétköznapi múltidézéseknek.

Elsőként Sisi egyik kedvelt receptjét osztanám meg veletek.



Tej-mandula szappan

50 g fehér toalettszappan

100 g fehér méhviasz

40 ml rózsavíz

20 g sovány tejből készült tejpor

20 ml édes mandulaolaj


A tej az értékes fehérjeépítő anyaga, a mandulaolaj bőrpuhító tulajdonsága miatt mai is kedvelt alapanyagai szépségápolási termékeknek.


No, de hogyan is készül a szappan?


A toalettszappant daraboljuk fel kis részekre, majd egy hasas edénybe téve forró vízfürdőben olvasszuk fel, állandó kavargatás mellett tegyük hozzá a méhviaszt.

Amíg kellemesen bugyog a főzetünk, langyosítsuk fel a rózsavizet és adjuk hozzá a tejport majd keverjük krémes állagúvá, végül öntsük hozzá a mandulaolajat.

Ezt követően öntsük össze a két edény tartalmát, várjuk meg amíg kihűl, utána akár aprajafalvát is bevonhatjuk a szappangolyócskák elkészítésébe.

Régen is küzdöttek a hölgyek a zsíros bőrrel, lássuk a császári udvarban miként próbálták a problémát orvosolni:


Török hercegnő szappan

1 db fehér bébiszappan

30 g édes mandula olaj

200 g zabliszt vagy porított mandulacsíra


Elkészítése:


Vágjuk fel a bébiszappant apró darabokra, majd tegyük bele egy porcelánedénybe, öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd hagyjuk egy éjszakán át állni.

Reggel olvasszuk fel forró vízfürdőben, majd kevergetés mellett öntsük hozzá a mandulaolajat, zablisztet vagy a mandulacsírát, ezután vegyük le a melegről, majd keményedésig kavargassuk.

Még mielőtt teljesen kihűlne, formázzunk belőle apró golyócskákat.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések