automaton_aliza bemutatkozik



Hölgyeim és Uraim! Emelem kalapom, és bemutatkozom. Nagy örömömre Sisi engedélyével léptem a blog szerzői közé. Köszönöm neki a lehetőséget! :) Jómagam informatikus és magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész vagyok, jelenleg képszerkesztést, tipográfiát és tervezőszerkesztést tanulok, no meg bloggerkedem, én főszerkesztem a szt!mpank blogot. Így kerültem kapcsolatba a Múltidéző csoporttal is, mert hát mi steampunkok is múltidézünk, csak egy soha nem létezett, ideális múltat. Jusztina bloggerinánk (a mama - most már sejthetitek ki ő) ajánlotta figyelmembe ezt a remek blogot, és mivel blogfaló vagyok, és imádok írni, és a rendhagyó közös Múltidézős Találkozón is remekül éreztem magam, így kerültem ide. Ez a rövid történet.

Hosszabb is van. Az valahol gyermekkoromban kezdődik, amit Lónyai Erzsébet (Psyché) mintájára a Tisza-parton és a Kopasz-hegy lábánál töltöttem, egy Kazinczy szellemével kísértette barokk házban, ahol minden egyes tárgyat szemlélve, de főleg a padlás kacatjaiban turkálva megszállottan a múlt darabkái iránt kutattam. Kedvenc könyvem még most is a Victorian Inventions (Furcsa találmányok), kedvenc korszakom pedig a XIX. és XX. század fordulója. Különösen a Belle Epoqué. Kedvenc stílusom a szecesszió, az Art Nouveau. Gyakran járok könyvtárba és könyvesboltokba (akár virtuálisan is), és ha bármi századfordulósat találok azt azonnal kezembe kapom, és kiveszem, megveszem. Legyen az szakácskönyv, memoár, képeskönyv, történeti antropológiai szöveggyűjtemény, képes gyűjtemény, kultúrtörténeti összefoglaló, művészettörténet könyv, regény, verseskötet, monográfia stb...




A Múltidéző Találkozókan főleg ezzel a stíluskorszakról fogok cikkeket írni, éppen, amit találok azt nektek is megmutatom. :) Persze, ha más időszakokról találok bármit, szintén megosztom itt.
Egy okos idézet jut eszembe:

"Beszéld el nekem a múltat, s megismerem belőle a jövőt!" (Konfucius)


Még egyszer köszönöm a lehetőséget Sisinek és Lizzynek, hogy ide is írhatok! :)



A képen látható kalap a félreértések elkerülése végett nem az enyém: Flamara Halvorsen fantasztikus és működő(!) ketyegő kalapja van a háttérben
.

Megjegyzések

  1. Hú de jó hogy itt vagy! Így még teljesebb lesz a blog, ami már így is a kedvencei mozt van.
    Nagyon vátom az írásaidat, mert a bemutatkozásodból csak jó, tartalmas és nagyon érdekes cikkekre számítok! :-))

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlünk a köreinkben!:)

    Örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, szeretettel várjuk majd minden írásod, én is nagyon szeretem a szecessziót és a belle époque-t. ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések