Családi kincsek - Képek egy féltve őrzött albumból

A Duna TV-s riport kapcsán kaptam egy emailt, amiben egy kedves hölgy megosztotta velem néhány képét a családi gyűjteményéből.

Az albumot Kaálai Nagy Elma készítette, jelenlegi tulajodosa a bérma keresztanyjától kapta, több mint 500 darabból áll. A képeslapokat Dr. Borda János küldte Elmának, különböző utazásai során, igen sűrűn írt neki, a hölgy hol Zilahon, Nagyenyeden vagy Segesváron lakott, ezeket a címzésekből tudjuk. A doktor úr valószínűleg így is udvarolt Elmának később ugyanis házasságot kötöttek, 1912-től címzettként már Dr. Borda Jánosnének küldi őket.
Abban az időpen a képes részére is írtak, számomra igazi időutazás volt látni a kedves szavakat, jó kívánságokat, egy szerelmes uraságtól a szíve hölgyének, remélem nektek is tetszeni fognak!

"Ugye fess?!" - Kíváncsi lennék Elmának tetszett-e a ruha, nektek?

Violet Wagner színésznő"Kassa, 1914, XI. 14
A Kath. kör mulatsága elég jól sikerült. Korán mentem haza. Csak sok férfi, kevés nő volt, többnyire fiatalasszonyok voltak" - Bár a mostani bálokon is sok férfi lenne, úgy tűnik inkább nők hódolnak manapság a múltidézés örömeinek :)

"Kezeit csókolom - Borda"Köszönöm a képek és a történet közvetítését Dabrónaki Anikónak és a barátnőjének, akié ez a csodás gyűjtemény!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések