Empír öltözék "házibarkács" módszerrel

Igaz ez az egyik legegyszerűbben kivitelezhető divattörténeti stílus, ha nem kézzel varrjuk meg, hanem varrógéppel öltözékünket. A lányoknak/nőknek talán kicsit egyszerűbb, ha nem spilázzák túl


.
Ha esetleg mégis azok közé tartozol, akik úgy gondolják nincs az az isten, hogy ebben a pillanatban nekiállnál empír ruhát készíteni csak egy piknik kedvéért. Vagy nem rajongsz annyira a stílusért. Vagy csak egyszerűen nincs annyi szabad órád és kapacitásod, hogy elkészítsd a megálmodott kosztümöt, mégis szeretnél valami empíresbe jönni a piknikünkre, akkor ezt a bejegyzést neked találtuk ki.

Egy empír ruha némi otthoni bűvöléssel könnyen "megcsinálható". Persze a végeredmény nem lesz a legkorhűbb, de ha éppen nincs időd, energiád és rád szakadt a ház, mégis szívesen jönnél piknikezni velünk április 30-án, akkor választhatod a következő módszereket.


1. Turkálj egy mai empír szabású estélyit, és dobd fel övvel és kesztyűvel!

Ha szerencséd van hamar találsz egy bokáig érő ruhát, amit egy kicsit felturbózhatsz a stílusnak megfelelően. Hogy egy kicsit bátorítsunk, ha ismered alaposan a korszakot, és egész jól sikerül kivitelezned a megfelelő stílust, még lehet, hogy jobban is sikerül az öltözéked, mint néhány jelmezbolté, ahol a varrónő csak a bútorboltban hallotta az empír szót vagy még lehet, hogy ott sem.



2. Turkálj megfelelő inget, mellényt, nadrágot és kabátot! (Ha valamelyik van otthon az sem hiba.)


Hoztuk az előző videó férfiúi változatát.




3. Trükköz az anyaggal és egy pici varrással!

Ez az a módszer, amelynél lehetőleg a hagyományőrzők csukják be a szemüket. Egy kis csalással állunk szemben, amelyre nagy hatással voltak az ókori stílusok. Nem kell hozzá más csak némi textil. Azért otthon egyszer mindenképpen próbáld el, hogy legyen elég mennyiségű anyagod! És nem árt, ha valaki segít a rád igazításban.





4. Nézz be a szekrényedbe! És használd fel, azt, amit lehet.



A következő videó és férfiöltékek összeállításában nagy segítség. Egy egészen jól használható bohém stílusú szettet raknak benne össze.






5. Ugyanez csak nőcisben:






6. Empír bonnet szalmakalapból:




6. Empír turbán egyszerűen:




Reméljük, hogy sikerül kedvet csinálnunk egy kis kosztümösködéshez akkor is, ha nincs olyan sok időd. A továbbiakban folytatjuk az empír sorozatunkat.

A 2017-es Empír Tavaszvarázs Piknik eseményét itt találod Facebookon.

Merj beöltözni! Csatlakozz hozzánk!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések