Találkozás egy igazi Gróffal


A minap különleges találkozót szerveztünk karöltve a steampunk csapattal, melyre Óralakat segítségével egy nem mindennapi vendéget vártunk. Erre a találkozóra mindenki kiöltözött, hogy mutathassunk magunkból egy kis ízelítőt.
Nagy megtisztelés volt számunkra, mikor megismerhettük gróf Seremeyeff-Papp Jánost, aki szakmáját tekintve restaurátor művész és történész, számos elismerésre tett szert mind nemzeti- és nemzetközi körökben. A Gróf Úr nagy örömmel vette öltözködési igyekezetünket és izgatott érdeklődésünket, melyet különleges nemesi történeteivel csillapított. Így tudhattunk meg a nemesi rangok, méltóságok hivatalos osztályozását és a hozzájuk szorosan kapcsolódó megszólításokat. Íme írva légyen pár példa is:

Nemesek - tekintetes
Lovagok - nagyságos
Báró - nemzetes, méltóságos
Gróf - méltóságos
Herceg - kegyelmes









És természetesen Miss Rénard által oly kedvelt Erzsébet királynénk hálószoba titkaiba is kis betekintést engedett a Méltóságos Úr, miszerint Sissi királynénak a társalgó női közt is volt egy ranglétra, melyet úgy szabtak meg, hogy a hálószobába vezető szobák melyikéig merészkedhetett be. És ha már a királyi Felségeknél tartunk, ízelítőt kaptunk Ferenc József jelleméről, aki leginkább hajnalonta szokott békésen sétálgatni a palota kertjében, más részről pedig hihetetlen szigorral bánt saját magával.
A tanulságos beszélgetés után újfent felmentünk a Parisi Galériába, hogy Rénard ruháját nosztalgikus környezetben megörökíthessük.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések