Benjamin Button különös élete

Azt kell, hogy mondjam mindenkinek, hogy Brad Pitt egy különösen jó alakítását láthatja az a bátor személy, aki megnézi.

A történet az Első Világháború végét lezáró nappal kezdődik. Amikor is megszületik Benjamin.
Na jó hazudtam, mert a kezdet párhuzamosan három szálon fut. Egy vak órás mesterről és családjáról. Akinek a fia elmegy katonának a háborúba. Hiába imádkozott érte mélyen vallásos anyja, a fiú életét vesztette harcban.
Ekkor történt még az is, hogy a város új pályaudvart kapott, ahova egy nagy faliórát készítettek, a vak mester által. De egy valami különös volt ezen az órán... Mégpedig az, hogy visszafele járt. - Mindazokért, az ifjakért akik elmentek a háborúban meghalni, mert ha az idő visszafele járna, akkor az ifjak is vissza, hazatérnének. -
Nos. Ekkor született meg Benjamin Button. Mint egy idős, köszvényes öregember, olyan volt babaként. Kit az apja, kidobott a fájdalom miatt, hogy elvesztette miatta szeretett feleségét. Egy lépcsőaljba tette le, ami történetesen egy öregek otthona volt.
Persze, hogy még követhetetlenebb legyen a beszámoló van egy harmadik szál, a jelen. Ahol is egy haldokló nő egy naplót ad a lánya kezébe, hogy olvassa fel neki. Ez volt Benjamin naplója...
Különös élete volt. Öregként kezdte az iskolát, majd hihetetlen módon egyre csak fiatalodott.
Már jó pár esztendős lehetett, amikor is egy vörös hajú, gyönyörű kék szemű lányt pillantott meg az öregek otthonában, ő volt Daisy.
Az idő teltével Benjamin úgy érezte, hogy mint hajós inas elmegy világot látni. De megígérte Daisynek, hogy mindenhonnan küld egy képeslapot neki. Úgy is volt. Sok helyen járt, sok emberrel találkozott, és természetesen mindenhonnan küldött egy képeslapot.
Míg nem egy nap, egy olyan emberrel találkozott, aki nagy hatást gyakorolt rá. Egy számára csodálatos nővel. Aki mellett megtapasztalhatta a szerelmet... De! Miközben körülötte mindenki idősödött ő egyre csak fiatalodott. Eközben Daisy ragyogó prímabalerina lett.
Mikor is beköszöntött a Második Világháború. Ahol is mint flotta mentő, szolgált a kis bárka amin inaskodott.
A háború végeztével hazament, és ezután otthon segédkezett. Míg egy nap, eljött Daisy látogatóba. Barátságuk újra felélénkült. :) Majd kisebb-nagyobb nézeteltérések után, csak egymásra találtak. Született egy csodás kislányuk.
De az idő nem állt meg. Benjamin egyre fiatalabb lett. Érezte, hogy nem lesz így jó. Végül egy ködös éjszakán elment. Tudta jól, hogy csak ártana, ha a szerelmével és lányával maradna. - A lányának egy apára van szüksége és nem egy játszótársra. -
Benjamin egyre fiatalabb és fiatalabb lett. Úgy nézet ki, mint egy ötéves, mikor Daisy beköltözött az öregek otthonába. Majd szép lassan nézte, ahogy a szerelme, egyre kisebb lesz, hogy veszíti el a beszédét, a járását, míg végül egy csöpp babaként a karjaiban hal meg. Utoljára ránézett Daisy-re, tekintete tiszta volt. Tudta kinek a karjában van, majd örökre lehunyta a szemét....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések