Szépségreceptek a Belle Époque-ból


Március 9-én a rendkívül hangulatos Vintage Szalon rendezvényen mutattuk be röviden az 1890 és 1910 közötti divatot.

Az egyik dián szépségrecepteket is lehetett meg lehet tekinteni. Ezeket szeretném e bejegyzésben is megosztani. (A kép nagyításához a diát külön ablakban érdemes megnyitni.)



Aki el szeretne mélyülni komolyabban a múlt századforduló hölgyeinek praktikáiban nagyon nagy szeretettel ajánlom a Gibson Glamour blogoldalt. Az átfordított receptek is innen származnak.

A Gibson Glamour cikkeiben egyébként olyan izgalmas és érdekes témákról is olvashatunk, mint a túró alkalmazása masszírozókrémként. Különböző frizuratippeket kaphatunk. Kiderül, hogy a kor egyik nagy szépsége Lily Elsie milyen tojásos löttyben áztatta a haját, hogy szép, lassan zsírosodó és hamvas legyen. A blogger egyébként maga korabeli kencéket és kölniket kavar, melyeket árusít is.

Ahogy az egyik előző szépségposztban is volt feltüntetve, itt is fontos megjegyezni, csak saját felelősségre próbálja ki az alábbiakban leírt recepteket. Nincs semmilyen garancia rá, hogy beválnak, valamint előfordulhat, hogy éppen, hogy ártalmasak lehetnek az egészségre.

A blogon magyar vonatkozásként egyébként érdemes átlapozni a Hungary Waterről írt cikkeket. A parfümhöz  több könnyű receptet is találunk. Lényegében levendulával kevert rozmaringillat, amelybe némi zsálya, majoranna, narancsvirág és citrom is megbújhat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések