Holdhercegnő

Egy aranyos egész estés filmet ajánlunk mindenkinek. "Régen láthattunk klasszikus értelemben vett mesefilmet a vásznon" írta egy internetes port, és milyen igaza van. Kellemes gyermek mese.



A története egyszerű, 
A 13 éves Maria kénytelen hátrahagyni addigi fényűző életét, hiszen örökségül csupán adósságot, és egy réges-régi könyvet kapott édesapjától. A könyv azonban nem mindennapi. Egy titokzatos, ősrégi történetet mesél el, amelyből Maria előtt két család viszálykodása elevenedik meg: a Merryweather és a De Noir családok között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. A kislány, ahogy egyre jobban belemélyed a történetbe, úgy döbben rá, hogy Holdfölde veszélyben van. Ezután persze rá vár a feladat, hogy megmentse.

Jó kis reggeli kikapcsolódás volt számomra végignézni. A látvány világa hangulatos, izgalmas. Tetszik a kibékíthetetlen ellentétek megbékéltetése, és persze a nagy betűs happy end. :) A ruhák egy-két eleme nem a legkorhűbb. Itt a szoknyára gondolok, ugyanis a viktoriánus korban nem látszódott ki soha az abroncs. De ez legyen a legkevesebb, a történeten nem változtat.

Rózsás ruha:
I like historical clothing: képei az eredeti ruháról!! :)
Maggie's Costume Wardrobe: elkészítette a ruha repro-ját :)

Megjegyzések

  1. És tudtátok, hogy a Magyarországon, nagyrészt a turai kastélyban forgatták?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések