Szervezz teadélutánt viktoriánus módra 2.Ha már mindent elrendeztünk, nem árt, ha szemügyre vesszük milyen teát is lehetett egy ilyen kis összejövetelen inni.

Gondolom mindenki ismeri az angol teát, igazi klasszikus résztvevője lehet a délutánnak, ugyanakkor még sok másfajta változata is előfordult ennek a különös nedűnek.

Forró nyári napokon sem kétségbeesni, hiszen remek jeges teákat is készíthetünk:
(Bár a 40 fokos hőség nem fenyeget még minket, de nem árt felkészülve várni a nyarat:)

Mézes almás jeges tea

Főzzünk 3 bögre vízzel fekete teát (ízlés szerinti erősséggel), majd várjuk meg amíg kihűl. Édesítsük meg 1/3 bögre mézzel, majd öntsük fel 3 bögre almalével.

Szedres teaEhhez a teához közepesen erős teafüvet válasszunk, pl a Darjeeling.

4 bögre forró lefőzött teára lesz szükségünk, egy bögre fekete szederre, amit egy nagy tálban összekeverünk és egy órán át állni hagyjuk. Utána fakanállal szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, majd mézzel ízesítjük, kihűlve kínáljuk.

Érdekességként készíthetünk virágos jégkockákat, a dolog roppant egyszerű. A jégkockatartóba tegyünk egy egy kis szirmot, vagy apró virágot, a lényeg a méret, itt most a kisebbeket részesítsük előnyben:)

Szilva, cseresznye virág, rózsa, ibolya, körömvirág és citromfű ajánlott erre a célra, ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott növény ne legyen mérgező:)

Szép is és hűt is, tökéletes egy kis eperszörppel és/vagy mentával felturbózott limonádéba.

Ezek a teák melegen is fogyaszthatóak, így a téli napokban is kipróbálhatjuk őket bátran:)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések