Empire turbán készítése



Az előző bejegyzésben említettem, hogy lehet turbánt is csinálni.
Kevésbé ismert fejdísz, de könnyen elkészíthető és nagyon látványos.Előszeretettel ajánlom azoknak, akik szeretik a különleges dolgokat.

1. Vágj ki 2 db kb. 15 centi széles csíkot.
2. Hajtsd félbe őket, majd varrd össze, így lesz 2 db 7 centis hurkád.

3. Ha akarod kitömheted, de nem muszáj.

4. Kezd el őket összecsavarni, mintha kötelet csinálnál. Végül tedd a fejedre, nézd meg mekkora a kényelmes méret, ha pont jó, akkor varrd össze, ha sok akkor vágd le a maradék anyagot.

5. Az összevarrás helyére tehetsz virágot, brosst, tollakat.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Rettenetesen örülök, hogy rátaláltam a blogodra! (egyébként a fűzősfórumban találtam) Jómagam is imádom a régi korok világát és jó érzés látni, hogy vannak még rajtam kívül más hasonló gondolkodású emberek! Találtam egy külföldi oldalt (www.viona-art.com), ahol láttam, hogy rendeznek korabeli piknikeket. Bennem is felvetődött az ötlet, hogy kishazánkban miért is nincs ilyen!? Aztán láttam, hogy mégis csak felmerült az ötlet valakiben. :)) Szívesen részt vennék rajta én is, csak sajna én elég messze lakom, ill nincs korhű ruhám (kivétel egy házilag gyártott fűző), ettől függetlenül szeretném tartani a kapcsolatot a velem hasonló gondolkodású emberekkel! Igyekszem minél többet látogatni a blogodra! Üdvözlettel: killerqueen

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Én is örülök, hogy ránk találtál, mindig öröm az új tagok felbukkanása:)
    Ismerem én is a Viona art-ot nagyon klassz oldal, az ihlet onnan (is) jött.

    Ha ez esetleg segít,nálam át tudsz öltözni és lepakolni a cuccaid a találkozó erejéig. Van egy kölcsönözhető rózsaszín ruha is, ha érdekel és tetszik, akkor már lenne ruhád is:)

    Remélem egyszer majd a találkozón is összefutunk:)

    Üdv:
    Sisi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen benne lennék az ötletben, de a találkozó nekem sajnos elég kétséges. Hétvégente tanfolyamra járok, hétköznap meg dolgozok. Aztán az anyagiak is elég szűkösek :((( De mint említettem is volt, nagyon szeretném veletek tartani a kapcsolatot, mert a későbbiek folyamán mindenképp szeretnék részt venni rajta!
    Szió!

    killerqueen

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Hát sok sikert és kitartást, szükséged is lesz rá, hogy bírd az iramot.
    A találkozók egyelőre nullköltségesek, igyekszünk olyan programot szervezni, ami ingyenes, szóval emiatt nem kell, hogy aggódj:))
    Remélem mihamarabb találkozunk!:)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Sisi!

    Megoldható, hogy felvegyük vhogy a kapcsolatot? Mert én nagybátyám révén elég sok autós ill buszos veterántalálkozóra szoktam járni, akinek van is egy saját kezűleg felújított Ikarus55-se. Szerintem klassz lenne, ha egy ilyen veterántalálkozóra is eljönnétek beöltözve! :))

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Itt a publikus emailem:
    korhu.ruha@gmail.com

    Tényleg mókás lenne, akár mehetnénk 50'es évek ruháiban is:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések