2016. május 10., kedd

2016-ban is Múzeumok Majálisa!

Idén is részt veszünk a Múzeumok Majális programon. Mi egy kis kézműveskedéssel készülünk. Az asztalunknál ki lehet próbálni a korabeli díszítési formát a selyemvirág készítést és papírlegyező hajtogatást. Lesznek korabeli öltöztetős papírbabák és porcelánbabák XIX. századi öltözetben. Nem utolsósorban mi is beöltözünk korabeli viseletbe, ezzel színesítve a rendezvényt.


"Május 21–22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.
Az MNM a régvolt 19. századi majálisok szellemét, atmoszféráját idézi meg, elmerülve az elegancia, az illúziók, és a jelmezbálok világában. Felnőtt és gyerekprogramok, előadások, koncertek, meglepetés produkciók színesítik a programkínálatot, szombaton itt osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.
A Majális idén is kapcsolódik az ICOM Múzeumi Világnapjához, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak. Május 21-én, a Múzeumok Európai Éjszakájának napján, a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállítás finisszázsán az MNM este 10 óráig várja az érdeklődőket. Az idén velünk majálisozik a Talamba Ütőegyüttes, Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások."

Részletek:
http://muzeumokmajalisa.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése